Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Mărire text Micşorare text

Profesionalizarea carierei didactice - noi competenţe pentru actori ai schimbărilor în educaţie
din judeţele Brăila şi Prahova
     Parteneri
Descrierea platformei e-learning

Dezvoltarea aplicației informatice s-a realizat prin utilizarea platformei Moodle la care s-au adus îmbunătățiri prin introducerea unor proceduri și aplicații noi. Principala funcție a platformei este de a sprijini sistemul clasic de predare a cursurilor, asigurând informarea cursanților, posibilitatea descărcării cursurilor și realizarea temelor de casă.
Filozofia Moodle este ghidată de o paradigmă a învăţării ce poate fi numită pe scurt „pedagogie social construcţionistă”. Pedagogia social construcţionistă este bazată pe ideea că oamenii învaţă mai bine atunci când sunt antrenaţi într-un proces social de construcţie a informaţiei care va servi mai departe altor persoane. Mai pe larg, un „proces social” indică faptul că studiul se face în grup, astfel învăţarea devine un proces de schimb de informaţii în cadrul unei culturi cu aceleaşi simboluri şi tradiţii. Acest schimb de informaţii devine astfel un proces social construcţionist, proces care ia naştere datorită nevoii de a încorpora noi metode de învăţământ în ciuda celor deja existente.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Link-uri utile:
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României