Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Mărire text Micşorare text

Profesionalizarea carierei didactice - noi competenţe pentru actori ai schimbărilor în educaţie
din judeţele Brăila şi Prahova
     Parteneri
Îmbătrânire activă

Conceptul de îmbătrânire activă reprezintă acel proces prin care persoanele vârstnice sunt încurajate să rămână în câmpul muncii și să împărtășească din experiența lor celorlalte generații. Totodată, presupune încurajarea seniorilor societății de a se implica voluntar în diverse activități culturale, comunitare și economice ce contribuie la dezvoltarea societății în care trăiesc. Îmbătrânirea nu presupune retragerea individului din societate, ci a juca un rol activ prin a duce o viață sănătoasă, independentă și împlinită.
Integrarea în procesul de instruire a unor metode inovative de educație s-a realizat în cadrul proiectului luând în calcul principiul îmbătrânirii active, respectiv construirea unei platforme colaborative online care poate fi folosită de orice categorie de utilizatori, indiferent de vârstă. Societatea cunoaşterii şi dinamica tehnologiilor nu se adresează unei anumite categorii de vârstă – ele sunt pentru toţi dornici să ţină pasul cu societatea, să poată răspunde provocărilor mediului în care trăiesc şi profesează.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Link-uri utile:
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României